Viime hetken vinkit kisaviikolle!

×

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: yleisurheilu_somewall. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /mnt/www/html/hsrzhetatsvmr/docroot/includes/bootstrap.inc).

Tervetuloa kisaviikolle juoksijat! Joko jännittää? Hyvä! Niin meitäkin, mutta positiivisella tavalla. Vatsassa alkaa lennellä perhosia ja kulissien takana viime hetken järjestelyt käyvät kuumina, sillä lauantaina on luvassa kolme upeaa juoksutapahtumaa. Huikean juoksupäivän aloittaa lasten oma Chiquita Minimarathon, jossa ensimmäiset pinkaisevat matkaan Eläintarhan kentältä klo 10 aamulla. Klo 15 on Helsinki City Marathonin lähtö ja pian sen perään starttaatte te Helsinki Street Runin juoksijat! 

Tässä hieman vinkkejä kisaviikolle, jotta valmistautumisesi kohti lauantain koitosta sujuisi mahdollisimman mukavasti. 

Älä kokeile mitään uutta: Kisaviikolla kannattaa pysyttäytyä omissa toimivissa ja tutuissa rutiineissa, ruuissa, juomissa ja varusteissa! Nyt ei ole aika kokeilla uutta.
 
Anna jalkojen levätä mahdollisimman paljon, keskity kehonhuoltoon ja tee mielikuvaharjoittelua. Tutustu reittikarttaan. Ihanteellista on päästä juoksukilpailun lähtöviivalle levänneillä ja virkeillä jaloilla. Lyhyt 20-30minuutin verryttelylenkki perjantaina ennen lauantain Street Runia voi tehdä hyvää. Tule mukaan Shake Out Runille perjantaina klo 18! https://www.facebook.com/events/1923438724589764/?fref=ts

Älä tankkaa liian suuria annoksia. Ennen pidempää juoksulenkkiä tai kilpailua on tärkeätä huolehtia, että kropan hiilihydraattivarastot ovat täynnä. Tämä onnistuu usein muuttamalla ruokavaliota hieman hiilihydraattipitoisemmaksi joitakin päiviä ennen kilpailua ja syömällä niiden aikana useita hiilihydraattipitoisia ruoka-annoksia. Hiilihydraatinlähteinä voivat toimia esimerkiksi leipä, pasta, riisi, hedelmät, smoothiet ja puuro. Ruokien suhteen noudata itsellesi sopivia ruoka-aineita. Muista myös juoda riittävästi, jotta nestetasapaino pysyy yllä. Nestetasapainon ylläpitoon tulee kesäaikaan kiinnittää erityishuomioita lämpötilan ollessa korkeampi. 
 
Suunnittele kisapäivän juoksuasusi hyvissä ajoin ja laita varusteet valmiiksi jo edellisenä iltana. Älä unohda juoksunumeroasi, se on tärkein varuste jota kisassa päälläsi kannat! Juoksuun pukeutuminen riippuu paljon säästä. Nyrkkisääntö on yleensä se, että pukeudu kuin, olisi noin 10 astetta lämpimämpää kuin oikeasti on. Etenkin kesällä juostessa tulee lämmin! Jos on viileä  tai sateinen sää (Suomen kesästä ei koskaan voi tietää), voit varustautua lähtöalueelle "tyylikkääseen" jätesäkki-asuun tai laittaa kertakäyttöisen sadetakin, joka lämmittää hieman. Muista ottaa mukaan myös energiageelit, jos aiot niitä käyttää! 

Koita saada riittävästi unta juoksua edeltävänä yönä. Jännitys tiivistyy eikä nukkuminen ehkä ole ensimmäisenä mielessä, kun kroppa saattaa käydä kierroksilla. Pyri kuitenkin saamaan riittävästi unta edellisenä yönä, sillä tarvitset kaiken energian kisapäivään!
 
Tsemppiä matkaan! Sinä pystyt siihen ja voit olla maaliviivalla ylpeä itsestäsi!