​Helsinki Street Run tuo virkistävää vaihtelua kauniilla reitillä

×

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: yleisurheilu_somewall. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /mnt/www/html/hsrzhetatsvmr/docroot/includes/bootstrap.inc).

Miltä kuulostaisi maratonreitin parhaat palat 17 kilometrin taipaleena? Monen mielestä erittäin houkuttelevalta, sillä Helsinki Street Runille on tulossa ennätysosanotto. Reittiä muutettiin tälle vuodelle, joten nyt tarjolla on tasan 17 kilometriä.

Kolmannen kerran järjestettävän tapahtuman startti on lauantaina kello 15.45, ja tuolloin matkaan säntäävistä juoksijoista ulkomaalaisia on 32 prosenttia. Ulkomaalaisia on tällä kertaa tulossa 28 maasta, eniten Italiasta, Sloveniasta ja Saksasta.
Tapahtuma miellyttää myös kotimaisia juoksijoita, jotka ovat monia tapahtumia nähneet. Viime vuonna mukana ollut Katju Lehtola innostuu jo kuvaillessaankin Street Runia.

–  Reitti on ihan huippu, se vaan on niin kaunis. Street Runissa on maratonreitin parhaat palat. Pituus on kiva: ei ihan puolikkaan valmistautumista tarvitse, mutta ei kymppikään. Se teki siitä rennon tapahtuman, Lehtola sanoo.

Helsinki City Marathonin kahdesti kokenut Merituuli Kerman on yksi Street Runin ensikertalaisista. Hänellä on edessään vielä maraton Tampereella syyskuussa, ja sitä varten 17 kilometrin juoksu osuu sopivasti kalenteriin.

– Tykkään hirveästi HCM:stä, ja tuossa pääsen tunnelmaan. Se on tosi kiva, hyvä kokeilla vähän erilaista. Ikinä en ole 17 kilometrin kisaa tehnytkään, Kerman sanoo hymyillen.

Street Run erottuukin edukseen monista tapahtumista juuri reitin, matkan ja tunnelman puolesta.

Helsinki Street Run Helsinki City Marathonin reitillä lauantaina klo 15.45 alkaen. Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy samana päivänä. Lisätiedot nettisivuilta www.helsinkistreetrun.fi