Tapahtumainfo

×

Virheviesti

User warning: The following module is missing from the file system: yleisurheilu_somewall. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /mnt/www/html/hsrzhetatsvmr/docroot/includes/bootstrap.inc).

Perjantai 11.8.2017 
klo 12:00–20:00 Helsinki Street Run, Helsinki City Marathon ja Minimarathon kisatoimisto ja expo-alue avoinna Töölön Kisahallilla (os. Paavo Nurmen kuja 1)

Lauantai 12.8.2017 
klo 9:00 Helsinki Street Run ja  Helsinki City Marathon kisatoimisto ja expo-alue aukeavat
klo 11:00 Pääkatsomo aukeaa yleisölle Telia 5G-areenalla
klo 12:30 Arvotavarasäilytys ja varustesäilytys aukeavat Telia 5G-areenan viereisellä pallokentällä (Bollis 6). Kulku kentälle tapahtuu Telia 5G-areenan pohjoiskautta kiertäen
klo 13:00 Juoksunumeroiden haku päättyy kisatoimistossa ja expo-alue suljetaan
klo 13:00 Omien juomien tuonti kisatoimistoon päättyy
klo 15:00 Helsinki City Marathonin lähtö Mäntymäentieltä
klo 15:00 Kisa-info aukeaa Telia 5G-areenan sisätiloissa
klo 15.30 Tavaroiden vienti varustesäilytykseen päättyy 
klo 15:45 Helsinki Street Runin lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä
klo 21:10 Kisa-info sulkeutuu ja kilpailuaika päättyy
klo 21:30 Arvotavara- ja varustesäilytys sulkeutuvat

On aika nauttia hyvästä fiiliksestä!
 

Huoltopisteet

Helsinki Street Runin reitillä on seuraavat virkistäytymisasemat (arvio 0,5 km tarkkuudella):
1    Tilkanvierto    Vesi + Urheilujuoma    3 km
2    Lehtisaari    Vesi + Urheilujuoma + suolakurkku    6,5 km
3    Katajaharjuntie    Vesi + Urheilujuoma    8,5 km
4    Tallbergin puistotie    Vesi + Urheilujuoma + banaani    10,5 km
5    Ruoholahti    Vesi + Urheilujuoma + suolakurkku    13,5 km
6    Töölönlahti / Ooppera    Vesi + Urheilujuoma    16 km
Maali Telia 5G-areena    Vesi + Urheilujuoma + kahvi + maalieväät    
 
Kaikilla virkistäytymisasemilla on WC:t sekä sienien huuhtelupiste (henkilökohtaiset sienet jaetaan osallistujapussissa).

Urheilujuomana on Sportyfeel-urheilujuoma, maku sitruuna ja vahvuus 5 %. Lue lisää juomasta Sportyfeelin sivuilla.
Huoltopisteiden ja huuhteluasemien sijainti merkataan viralliseen reittikarttaan.

Lääkintä

Maalissa on laajempi ensiapupiste ja jokaiselta huoltopisteeltä on yhteys ensiapuhenkilöstöön. Lisäksi reitillä kiertelee järjestäjien virallisia valvojia polkupyörällä/skootterilla, jonka avulla saat yhteyden lääkintähuoltoon. Voit aina myös kääntyä huoltopisteiden hoitajien puoleen.

Ikäraja
Helsinki Street Runille ei ole ikärajaa. Alaikäisen osallistuminen huoltajan vastuulla.

Katsojat
Telia 5G-areenan pääkatsomo aukeaa yleisölle lauantaina 12.8.2017 klo 10.00.

Keskeyttäminen
Keskeyttäneille on järjestetty kuljetus huoltopisteiltä maalin. Kerro huoltopisteellä keskeytyksestäsi, jotta he ottavat yhteyden järjestäjien kuljetusautoon. Myös polkupyörällä liikkuva valvoja saa yhteyden kuljetusautoon.

Kilpailun kesto
Tapahtuma-aika on 5 tuntia 30 minuuttia lähdöstä. Kun juoksu alkaa kello 15.45, tulee juoksijan saapua maaliin viimeistään kello 21.15, jotta suoritus hyväksytään. Tätä aikataulua noudatetaan tapahtuman kaikessa toiminnassa, mm. huolto-organisaatio puretaan edellä mainitun aikataulun mukaisesti. Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin määräajassa tai hän ei saavu huoltopisteelle tapahtuman maksimiajan edellyttämässä määräajassa. Juoksija, joka jää määräajasta valvonta-auton taakse, jatkaa juoksua omalla vastuulla.

Löytytavarat
Löytötavaroita voi kysellä kilpailun aikana kisatoimiston info-pisteestä. Kilpailun jälkeen löytötavaroita voi kysellä Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumien toimistosta sähköpostilla maraton(at)sul.fi tai puhelimitse +358 (0) 44 335 0457. 2 kuukautta tapahtuman jälkeen jäljelle jääneet löytötavarat kuten avaimet, lompakot ja muut arvoesineet (ei vaatteet) toimitetaan Helsingin poliisilaitokselle, jossa niitä säilytetään 3kk.

Osallistujavakuutus
Suomen Urheiluliitto ry on ottanut If Vahinkovakuutus Oy:stä tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Helsinki Street Run -juoksutapahtuman aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (3 000 euroon asti). Vakuutus on voimassa 13.8.2016 Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutusnumero on SP0001451966. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa if.fi/internetplus tai soittamalla numeroon 010 514 2243.

 
Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista kunnes korvausasia on käsitelty Ifissä. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Lisätietoa vakuutuksesta ja -ehdoista saat kyseisen tapahtuman Internet-sivuilta.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan, että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Osoitetiedot
Muistathan päivittää osoitetietosi ajan tasalle, jotta varmistat Helsinki Running Events -lehden (Street Runin sekä muiden SUL-juoksutapahtumien infolehti) sekä muun tärkeän tapahtumaa koskevan materiaalin saapumisen oikeaan osoitteeseen. Osoitteen voi päivittää kirjautumalla omaan ilmoittautumisprofiiliin ilmoittautumisvahvistuksessa sähköpostiin tulleella käyttäjänimellä ja salasanalla.

Osallistujien osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinoinnissa, ellei juoksija sitä erikseen ilmoittautumisen yhteydessä kiellä.

Peseytyminen
Kaikilla juoksijoilla on mahdollisuus juoksunumeroa näyttämällä päästä veloituksetta Uimastadionille tapahtumapäivänä klo 21.00 asti. Uimastadionilla on käytössä lukolliset kaapit pukeutumistiloissa, jotka toimivat 50 sentin kolikolla avainpanttina. Uimastadionin saunat ovat käytössä, uintimahdollisuutta ei taata.

Pysäköinti

Tapahtuma-alueella ei ole erikseen juoksijoille varattua pysäköintitilaa. Tapahtuman ajaksi Paavo Nurmen kuja on varattu organisaation käyttöön, joten se ei ole vapaata pysäköintitilaa. Mäntymäentie on kokonaan suljettuna liikenteeltä 12.8. koska juoksun lähtö tapahtuu Paavo Nurmen patsaan edestä. Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä. Julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit löytyvät sivuilta www.hsl.fi

Tapahtuman aikana perjantaista sunnuntaihin EuroParkin Helsingin pysäköintihallit P-Kluuvi, P-CityForum, P-Eliel ja P-Kamppi ovat 30% alennuksella juoksijoiden käytössä. LISÄTIEDOT JA OHJEET.

WC:T
Väliaikaisia WC-rakenteita on tapahtuma-alueella useita. Väliaikaisia WC-rakenteita löydät muun muassa Kisahallin edustalta sekä Mäntymäentieltä lähdön läheisyydestä. Juoksijoiden käytössä ovat myös Kisahallin WC:t. Huomioithan, että suuri osallistujamäärä voi johtaa jonoihin. WC:t reitillä ovat merkittyinä reittikarttaan ja sijaitsevat huoltopisteiden läheisyydessä.

Kisatoimisto sijaitsee tapahtuman ajan 11.-12.8.2017 Helsingissä, Töölön Kisahallilla osoitteessa Paavo Nurmen kuja 1. Sisäänkäynti Mäntymäen kentän puolelta.

Toimisto on avoinna:
perjantaina 11.8. klo 12 - 20.00
lauantaina 12.8 klo 9 - 13.00.

Juoksunumerot ja osallistujapaita tulee hakea viimeistään lauantaina kello 13.00 mennessä. Osallistujamateriaalia ei postita kotiosoitteisiin. Järjestäjällä on oikeus muuttaa ennen tapahtumaa kisatoimiston ja expon aukioloaikoja. Mikäli juoksija ei itse pääse kisatoimistoon ennen juoksun alkua, juoksunumeron voi hänen puolesta hakea myös toinen henkilö.

Kisatoimistossa on myös expo-näyttelyalue, jossa on myynnissä mm. edullisia urheiluvarusteita ja tapahtuman yhteistyöyritysten tuotteita sekä palveluja.

Kisatoimiston info-piste siirtyy Telia 5G-areenan pääkatsomon alla oleviin tiloihin lauantaina klo 15.00

Perskindol Helsinki Street Runin reitille kertyy mittaa 17 km.

Lähtö

Lähtö tapahtuu lauantaina 12.8.2017 klo 15.45 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan välittömästä läheisyydestä. Juoksijoiden tulee olla lähtöpaikalla viimeistään kello 15.30. Juoksijat voivat valita lähtöpaikalla oman lähtöpaikkansa vapaasti.

Reitti

Lähtö on Mäntymäentieltä ja maaliin saavutaan Telia 5G-areenalle. Lähdön jälkeen suunnataan Mannerheimintietä pitkin kohti Ruskeasuota. Seuraavaksi laskeudutaan Munkkiniemeen ja kierretään rantaa pitkin Kuusisaaren ja Lehtisaaren läpi kohti Lauttasaarta. Lauttasaaren sillan jälkeen edetään Ruoholahden kanavarantaa kohti kantakaupunkia. Kaupungin halki juostaan Baanaa pitkin Kiasman ja Musiikkitalon kulmalle Kansalaistorille ja sieltä Töölönlahden rantaa pitkin maaliin Telia 5G-areenalle 

Maali

Maali sijaitsee Telia 5G-areenalla. Maalihuollosta löytyy erilaista juotavaa ja syötävää. Suuren osanottajamäärän vuoksi erityisruokavaliota ei valitettavasti voida huomioida.

OLL:n opiskelijasarjaan ilmoittautuneet hakevat kilpailunumeronsa ja muun materiaalin 12.-13.5. kisatoimistossa sijaitsevasta opiskelijasarjan pisteestä.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus.

Opiskelijasarjan pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä siirtää osallistumisensa opiskelijasarjaan, jos on aiemmin ilmoittautunut HCR:lle yleiseen sarjaan. Mahdollista ylimääräistä ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta enää tässä vaiheessa.

Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai AMK-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta http://www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltä.Mahdollisesti puuttuva osa maksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelija-sarjaan ilmoittautumisesta OLL:n sivulta TÄSTÄ.

Osallistujapaita

Kaikkien osallistujien tulee pitää heille jaettu osallistujapaita päällään koko juoksun ajan. Juoksunumero tulee kiinnittää paidan etupuolelle siten, että se on helposti luettavissa. Juoksun ajanottojärjestelmänä toimii numerolapussa kiinni oleva ajanottosiru. Numerossa olevia mainoksia ei saa peittää, poistaa eikä taittaa.

Juoksunumero

Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa turvallisuussyistä siirtää toiselle henkilölle. Ilman numeroa juoksevat poistetaan reitiltä, eikä ilman pääse maaliin tai varustesäilytykseen. Väärinkäytöksen tapahtuessa voidaan juoksija sulkea pois juoksusta.

Täytäthän juoksunumeron takapuolelle lääkintähenkilöstöä varten henkilötietosi sekä ICE lähiomaisen puhelinnumero hätätapauksia varten (ICE = In Case of Emergency).

Ajanotto

Järjestäjällä on oikeus määrittää vuosittain tapahtumassa käytettävä ajanottoteknologia ja –menetelmä. Juoksijan lähtöaika rekisteröidään numerolapussa kiinni olevalla ajanottosirulla, kun hän ylittää lähtöviivalla olevat ajanottoanturit. Näin juoksija saa "nettoajan", joka kertoo ajan, jonka juoksija on todellisuudessa matkaan käyttänyt (lähtöviivasta maaliviivaan). Nettoaika on kuitenkin epävirallinen aika. Virallinen "bruttoaika" mitataan lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen.

Juoksijan tulee juosta kaikissa kontrollikohdissa ajanottolaitteiden kohdalta. Osallistujien on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita ajanottojärjestelmän oikeanlaisesta käytöstä. Ohjeita noudattamatta jättäneille ei taata aikaa.

Suomen Urheiluliitto ry on ottanut If Vahinkovakuutus Oy:stä tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Helsinki Street Run -juoksutapahtuman aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (3 000 euroon asti). Vakuutus on voimassa 12.8.2017 Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutusnumero on SP0001451966. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa if.fi/internetplus tai soittamalla numeroon 010 514 2243.”

 
Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista kunnes korvausasia on käsitelty Ifissä. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Lisätietoa vakuutuksesta ja -ehdoista saat kyseisen tapahtuman Internet-sivuilta.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan, että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Osanoton peruutus

Järjestäjä ei palauta juoksijan osanottomaksua missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa organisaatiolle.

Peruutusturva maksu 

Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on ilmoittautumisen yhteydessä maksanut peruutusturvamaksun. Peruutusturvamaksu on 10€. Peruutusturvamaksun voi maksaa vain ilmoittautumisen yhteydessä. Sitä ei voi maksaa jälkeenpäin. Osanoton siirto seuraavalle vuodelle onnistuu, kun juoksija lähettää juoksupäivään mennessä organisaatiolle kopion lääkärintodistuksesta postitse Radiokatu 20, 00240 Helsinki tai sähköpostilla maraton(at)sul.fi Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan. Myös terveydenhoitajan tmv. henkilön lausunto mahdollistaa siirron.

Osanoton siirto

Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Helsinki Street Runin osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla. 

Uudelleenrekisteröinti tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun.

​Ohje siirron tekemiseen:

Kaikki tapahtumaan osallistuvat sitoutuvat ilmoittautuessaan noudattamaan tapahtuman sääntöjä. Juoksun vastuullisina järjestäjinä toimivat Suomen Urheiluliitto, Helsingin Kisa-Veikot, Helsingin Poliisi-Voimailijat ja Viipurin Urheilijat. Helsinki Street Runilla noudatetaan Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) kilpailusääntöjä.

Hylkääminen
Järjestäjillä on oikeus hylätä suoritus, jos osanottajan havaitaan oikaisevan tai hän muutoin häiritsee kanssakilpailijoitten suoritusta. Myös näiden sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa hylkäämiseen. Osanottajan on myös heti keskeytettävä juoksunsa, jos virallisesti nimetyn lääkintäorganisaation jäsen, joka on tunnistettavissa lääkintähenkilöstöön kuuluvaksi, niin määrää (IAAF:n sääntö 240 kohta 7 C).

Oikaiseminen
Mikäli juoksijan havaitaan oikaisseen hänet hylätään ja samalla hänen osanottonsa SUL:n tuottamiin juoksutapahtumiin tulevaisuudessa kielletään. Reitin varrella on tarkastuspisteitä.

Valitukset
Valitukset tulee tehdä tunnin kuluessa kilpailun päättymisestä kirjallisesti kisainfoon tai osoitteeseen maraton(at)sul.fi

Sarjat
Juoksussa käytettävät sarjat ovat miehet ja naiset yleinen eli avoin sarja. 

Palkinnot
Tapahtuman nimikkomitalin saa jokainen määräajassa maaliin tullut. Lisäksi voidaan palkita juoksun voittajat. Palkitsemiset päätetään jokaista juoksutapahtumaa varten erikseen.

Diplomi
Juoksijat voivat tulostaa suorituksestaan virallisen diplomin omalta tulos-sivultaan tapahtuman jälkeen.

Jokainen määräajassa maaliin juossut saa virallisen tuloksen, joka lasketaan lähtölaukauksesta maalilinjan ylittämiseen. Lisäksi ajanottojärjestelmä antaa juoksijalle ns. nettoajan, joka käynnistyy juoksijan ylittäessä lähtömaton.

Tulokset julkaistaan järjestäjän nettisivuilla sekä ns. netto- että bruttoaikoina. Juoksun väliajat ja tulokset päivittyvät tapahtuman nettisivulle realiajassa tapahtuman aikana. Viralliset tulokset vahvistetaan mahdollisten tuloskorjausten jälkeen, minkä jälkeen juoksijat voivat tulostaa omat diplominsa tulossivultaan.

Juoksun aikana järjestetään tapahtumakuvaus. Juoksijat kuvaa reitin varrella MarathonFoto, joka tarjoaa kuvat katseluun ja myyntiin tapahtuman jälkeen. Kuvat ovat saatavilla noin 1-3 päivää tapahtuman jälkeen omalta tulos-sivulta sekä MarathonFoton nettisivulla.

Juoksijoilla on mahdollisuus käyttää kuvauspalvelua vain, jos he ovat ilmoittautumisen yhteydessä antaneet luvan tietojensa luovuttamiseen kuvauspalvelun käyttöön. Ilman tätä lupaa et voi katsella ja ostaa kuviasi juoksun jälkeen, koska numerolapun yhdistäminen oikeaan juoksijaan ei tällöin enää onnistu. Mikäli haluat pystyä katsomaan ja tilaamaan kuviasi juoksun jälkeen, mutta olet kieltänyt tietojesi luovutuksen, voit poistaa kiellon vielä ennen tapahtuman lähtöä sähköpostitse tai info-pisteellä Kisahallilla.

Tapahtumakuviin liittyvissä asioissa juoksijoita palvelee MarathonFoton asiakaspalveluun TÄSTÄ.

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Helsinki Street Runin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille.

Varustesäilytys

Omat tavarat voi jättää omalla vastuulla juoksun ajaksi vartioituun varustesäilytykseen.

Säilytykseen voi jättää tavaraa ainoastaan sille varatussa virallisessa punaisessa HCM varustesäilytyspussissa (koko 50x 55 cm), jonka jokainen saa kisatoimistosta oman juoksunumeron noudon yhteydessä. Omien varusteiden tulee mahtua kokonaan suljettuun pussiin. Juoksijan tulee itse liimata varustepussiin oma juoksunumerotarransa sille varattuun kohtaan ennen varusteiden luovuttamista. Numerotarra löytyy juoksunumeron kanssa samasta kirjekuoresta. Varustesäilytyspussi luovutetaan takaisin ainoastaan kyseistä juoksunumeroa esittävälle.

HUOM! Järjestäjät eivät vastaa varustesäilytykseen jätetyistä arvotavaroista, joille on järjestetty oma maksullinen arvotavarasäilytys (kts. arvotavarasäilytys).

Varustesäilytys sijaitsee Telia 5G-areenan välittömässä läheisyydessä (Bollis 6). Varustesäilytys on avoinna tapahtumapäivänä klo 12.00 - 21.30. Alueella on opasteita. Tuothan varustekassisi hyvissä ajoin ennen klo 15.30.

Arvotavarasäilytys

Arvoesineet, jotka mahtuvat kirjekuoreen (rahapussi, kello, kännykkä ym.) voi jättää Telia 5G-areenan itäsivulla (Bollis 6 vieressä) sijaitsevaan arvotavarasäilytykseen 5 euron maksua vastaan. Arvotavarasäilytys on auki tapahtumapäivänä lauantaina 13.8. klo 12.00 - 21.30

Varaathan käynnille riittävästi aikaa ja mielellään tasarahan.