Uutiset

×

Virheviesti

User warning: The following module is missing from the file system: yleisurheilu_somewall. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /mnt/www/html/hsrzhetatsvmr/docroot/includes/bootstrap.inc).

Miltä kuulostaisi maratonreitin parhaat palat 17 kilometrin taipaleena? Monen mielestä erittäin houkuttelevalta, sillä Helsinki Street Runille on tulossa ennätysosanotto. Reittiä muutettiin tälle vuodelle, joten nyt tarjolla on tasan 17 kilometriä.

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ja Suomen Urheiluliitto keräävät jälleen Street Runilla käytettyjä lenkkareita. Lenkkareille annetaan uusi elämä Kaakkois-Tansaniassa, missä LiiKe toteuttaa tyttöjen terveyskasvatus- ja liikuntahanketta kahdeksalla yläasteella Mtwaran alueella. 

Helsinki City Marathon lähtee Mäntymäentieltä klo 15.00. Street Runin lähtö on samasta paikasta 15:45. Juoksijat saapuvat maaliin Telia 5G Areenalle noin klo 16.45 - 21.00 välillä. Juoksureitti (Mäntymäentie - Mannerheimintie - Ruskeasuo - Kuusisaari - Kaskisaari - Lauttasaari - Ruoholahti - Baana - Kansalaistori - Töölönlahden ranta - Mäntymäentie) kierretään maratonilla kahteen kertaan. Maratonin ensimmäisellä kierroksella tehdään Ruoholahden jälkeen  Punavuori - Kaivopuisto - Kauppatori -kierros.
 

Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumat ovat mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä. Tapahtumien kriteeristöt määritettiin talven aikana ja auditointi tehtiin Helsinki City Runin ja Naisten Kympin aikana menestyksekkäästi. SUL-juoksutapahtumat saavat jatkossa käyttää Ekokompassi-sertifikaattia ja nimikettä Ekokompassi-tapahtuma. 

Tervetuloa kisaviikolle juoksijat! Joko jännittää? Hyvä! Niin meitäkin, mutta positiivisella tavalla. Vatsassa alkaa lennellä perhosia ja kulissien takana viime hetken järjestelyt käyvät kuumina, sillä lauantaina on luvassa kolme upeaa juoksutapahtumaa. Huikean juoksupäivän aloittaa lasten oma Chiquita Minimarathon, jossa ensimmäiset pinkaisevat matkaan Eläintarhan kentältä klo 10 aamulla. Klo 15 on Helsinki City Marathonin lähtö ja pian sen perään starttaatte te Helsinki Street Runin juoksijat! 

Tervetuloa mukaan Shake Out -lenkille 11.8. klo 18:00. Shake Out Runin tarkoitus on herätellä jalat ja kroppa seuraavan päivän koitoksiin. Kansainvälisissä suurtapahtumissa Shake Out Run kuuluu usein ohjelmaan ja saman tarjoamme tänä vuonna myös Helsinki City Marathonilla ja Street Runilla!  

Kerroimme aikaisemmin uutisessa, että Helsinki Street Run reitti on 2017 muutettu juoksijoiden pyynnöstä tasan 17 kilometriin. Lue juttu tästä.

Täysin ilman muutoksia reitin mitta ei seitsemääntoista kilometriin taivu. Se on kuitenkin pyritty pitämään niin pitkälti samana kuin Helsinki City Marathonin reitti, kuin mahdollista.

Jotta mitta on saatu metrilleen oikeaksi, tulee reitiin kolme pientä muutosta: 

Kolmatta kertaa järjestettävä Helsinki Street Run kasvaa vuonna 2017 vauhdilla ja se on selvästi löytänyt paikkansa juoksukalenterissa.

Viikolla 29 alkaa tapahtua! Saat muistutuksen tietojesi päivityksestä – lähtönumeroiden määrittely on jo lähellä.

Viikolla 30 juoksijat saavat sähköpostiinsa tiedon omasta numerostaan. Jännitys alkaa nousta! Tarvitset lähtönumerosi, kun haet juoksijan paketin Kisatoimistosta ennen tapahtumaa.