LENKKARIKERÄYS – LAHJOITA TARPEETTOMAT LENKKARIT TANSANIAAN

×

Virheviesti

User warning: The following module is missing from the file system: yleisurheilu_somewall. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /mnt/www/html/hsrzhetatsvmr/docroot/includes/bootstrap.inc).

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ja Suomen Urheiluliitto keräävät jälleen Street Runilla käytettyjä lenkkareita. Lenkkareille annetaan uusi elämä Kaakkois-Tansaniassa, missä LiiKe toteuttaa tyttöjen terveyskasvatus- ja liikuntahanketta kahdeksalla yläasteella Mtwaran alueella. 

Mtwaran ongelmana on se, että vain noin 11% yläasteen aloittaneista tytöistä suorittaa sen hyväksytysti. Monet tytöistä keskeyttävät koulunkäynnin teiniraskauden tai avioliiton vuoksi. LiiKe järjestää kouluissa seminaareja ja liikuntatapahtumia, joissa tiedotetaan mm. terveyden edistämisestä, lasten oikeuksista, seksuaaliterveydestä sekä opiskelun tärkeydestä. Tytöille järjestetään myös ohjattuja koululiikuntakerhoja, joiden käyttöön lenkkarit lähetetään.

Tytöt tulevat köyhistä perheistä, joilla ei ole varaa ostaa liikuntavälineitä. Lenkkarit tuovat turvallisen elementin liikunnan harrastamiseen ja luovat luonnollisen yhteyden koulunkäynnin ja liikunnan välille.

Tuo tarpeettomaksi käyneet lenkkarisi Street Run Expon aukioloaikoina Kisahallin keräyspisteeseen, tuet samalla tyttöjen koulunkäyntiä ja liikuntaa Tansaniassa.

Lisätietoa LiiKe ry:stä.